preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DVIJE POHVALE NA MEĐUNARODNOM NATJEČAJU BOGATSTVO RAZLIČITOSTI
Autor: Gordana Frol, 3. 5. 2017.

Osnovna škola "Matija Gubec" iz Tavankuta (Vojvodina) od 2013. organizira natječaj koji potiče dječje likovno, literarno i novinarsko stvaralaštvo kojim se promiče kulturni dijalog i omogućava djeci da se upoznaju, razmijene iskustva i prošire prijateljstva s vršnjacima drugih škola iz različitih država i gradova. Osim na srpskom jeziku nastava se izvodi i na hrvatskom jeziku, a u školi je organizirana nastava s elementima bunjevačke i hrvatske kulture.

Na natječaju su sudjelovali učenici iz 59 škola iz Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Za najuspješnije, među kojima su pohvaljene MAJA STANIĆ, 7.a, mentorica Mihovila Čeperić-Biljan i ANA MIHALJEVIĆ, 8.c, mentorica Ester Acinger, (literarni izraz), domaćini su organizirali razne aktivnosti tijekom trodnevnog druženja. 

Učenici su se zabavljali igrajući starinske sportske igre, izrađivali čestitke u slamarskoj radionici, oblikovali cvjetiće u radionici ljuskura, naučili što je roljanje i ispunjavali zahtjevne zadatke u radionici za biologiju. Navečer su se opuštali uz pjesmu i ples, a posljednji dan razgledali znamenitosti Subotice.

Ravnateljica Škole Stanislava Stantić Prćić ispratila nas je riječima:"Dođite nam opet." Ako pogledate fotogaleriju, vidjet ćete samo djelić atmosfere tijekom tih triju dana, ali dovoljno da se potrudimo i iduće godine doći u Tavankut.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju