preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Završna priredba osmaša
Autor: Ana Teklić, 13. 7. 2017.

Uz prigodnu priredbu za roditelje i druge članove obitelji te Učiteljsko vijeće, 10. srpnja 2017. god. ovogodišnja generacija osmaša službeno se oprostila od svojih dosadašnjih učitelja, knjižničarke, pedagoga, ravnateljice i tajnice škole.

Program su vodili predstavnici triju razreda Laura Vokši, 8.a, Tibor Borši, 8.b, Ana Mihaljević, 8.c. Svoje posebne trenutke zabilježene kamerom tijekom proteklih osam godina osmaši su podijelili s prisutnima kratkim filmom koji je kronološkim slijedom povezala Marta Ćiković, 8.a. Potom je razdragana publika imala priliku čuti djelić uspjeha u glazbenom i literarnom stvaralaštvu ove generacije. Marta Ćiković, 8.a, Rea Jurčić, 8.b i Kali Živković, 8.c, izvele su temu iz popularne serije Prijatelji "I'll be there for you", a višestruka dobitnica literarnih nagrada na najvišim razinama, Ana Mihaljević, 8.c, pročitala je svoj uradak Posjet maminom djetinjstvu iz kojeg se vidi da je ova generacija, prva generacija koja je od petog do osmog razreda usvajala nove sadržaje i razvijala svoje vještine uz uporabu iPada, itekako svjesna prednosti i mana odrastanja nekad, bez tehnologije, i danas, uz tehnologiju.

Učenici su se zatim zahvalili svim učiteljima i stručnim suradnicima za poticaj, motivaciju i podršku koju su od njih dobivali tijekom proteklih godina malim znakom pažnje kojeg su pripremili zajedno sa svojim roditeljima.

Uslijedila je pjesma Forget you koju su izvele Marta Ćiković, 8.a i Kali Živković, 8.c, a pratili su ih David Grohovac, 8.b i Ana Mihaljević, 8.c, na gitari te Eugen Sušanj, 8.b na klaviru.

Ravnateljica Violeta Nikolić pohvalila je sve učenike za uspješan rad i nagradila knjigom najuspješnije, one koji su svojim uspjesima promicali ugled škole i svojom se osobnošću izdvojili od ostalih. To su Ana Mihaljević, 8.c i Mia Žuvić, 8.a te učenici koji su bili kandidati za učenika generacije Tena Mišić, 8.a, Nikola Baretić, 8.b, Lea Vasilić, 8.c, Kali Živković, 8.c, te učenik generacije Ivor Meštrović, 8.c, koji je dobio i zlatnu plaketu Škole. Ivor je pročitao svoj govor u kojem je opisao osjećaje svih osmaša u značajnom trenutku završetka osnovne škole i odlaska u srednju.

Priredba je završila pjesmom iz poznatog animiranog filma "Ljepotica i zvijer" u izvedbi Marte Ćiković, 8.a, i Kali Živković, 8.c. Uslijedilo je druženje uz torte koje su omogućili roditelji osmaša.

U pripremi i realizaciji priredbe sudjelovali su razrednici i učenici, a uvježbavanje glazbenih točaka povjerili smo učitelju Vedranu Gergoriću kojem ovom prilikom zahvaljujemo.

Svim osmašima želimo puno sreće u srednjoj!

 
Priloženi dokumenti:
Zavrsna_priredba_osmasa-2017.zip (16.11 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju