preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
NAŠI NOVI HAIKU USPJESI UDRUGA GORANSKI KORACI, DELNICE- ZELENE STAZE, RAVNA GORA 2017.
Autor: Gordana Frol, 10. 10. 2017.

U subotu 7. listopada 2017. sudjelovali smo na Haiku susretu za učenike i odrasle te svečanoj dodjeli nagrada. Zadane teme ove godine bile su livada i breza. Na natječaju je sudjelovalo 29 osnovnih škola iz RH s 511 radova. Kao i na ostalim haiku natječajima dodijeljene su nagrade i pohvale.

Tema- livada JOSIPA MIHALJEVIĆ, 8. a - 3. NAGRADA, mentorica Mihovila Čeperić-Biljan ( s travke na travku/ skakavac preskakuje/ i dječak za njim)

MIA VOKŠI, 6. c – POHVALA, mentorica Mihovila Čeperić-Biljan ( šareni se kist/ u ruci djevojčice/ livada cvjeta)

ZALA PUŽ, 4.a – POHVALA, mentorica Miljenka Rumora ( ljepota cvijeta/ samo u jednoj latici/ proljetna bajka)

Tema- breza JAN KLIĆ – 3. NAGRADA, mentorica Mihovila Čeperić-Biljan ( olujni vjetar/ brezine gole ruke/ posve promrzle)

Ove godine, po prvi puta, nagrađene su i učeničke ilustracije na zadane teme ( ne hajge). NINA MATIJAŠIĆ, 4.a - 1. NAGRADA, tema – livada, mentorica Miljenka Rumora.

Tiskan je i promoviran Zbornik Zelene staze, a cilj ovoga haiku natječaja je promicanje ekoloških vrijednosti, isticanje i očuvanje ljepota goranskog krajobraza, stoga se već 5. godinu za redom održava svaki puta na drugoj goranskoj lokaciji. U Zborniku su zastupljeni i mnogobrojni radovi naših učenika, pod mentorstvom Mihovile Čeperić-Biljan, Ester Acinger i Miljenke Rumore, kako haikua na zadane teme , tako i ilustracija.

Veselimo se i novom haiku susretu 15.10. u Ivanić Gradu!


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju