preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
HAIKU SUSRET U NAŠOJ ŠKOLI MICHAEL DUDLEY, KANADSKI HAIKU PJESNIK I ROBERT BEBEK, HRVATSKI KNJIŽEVNIK I LEKTOR
Autor: Bosiljka Jelača, 28. 10. 2018.

Michael Dudley, kojeg smo upoznali na ovogodišnjoj Bučijadi, bio je gost u našoj školi 26.10.2018. U jednosatnom druženju s učenicima, koji pišu uspješne haikue, predstavio je svoje četrdestogodišnje haiku stvaralaštvo. U razgovoru s učenicima govorio o dojmovima iz Rijeke i Hrvatske te se iskreno divio učeničkim haikuima, kao i hajgama, nagrađenim na različitim haiku natječajima u Hrvatskoj i Japanu te broju osvojenih nagrada. Vjerujemo da će u njegovoj bilježnici uz biljni svijet s Vežice biti i zapažanje s ovog susreta te ga potaknuti na niz novih haikua.
Robert Bebek, koji od početaka sudi naš vežički haiku natječaj, prvi puta je posjetio našu školu jer se nakon 14 g. rada u više europskih zemalja , kao lektor, vratio kući te uputio učenicima nekoliko korisnih savjeta o pisanju, ali i čitanju.
Cijeli susret bio je na engleskom jeziku pa valja pohvaliti i razinu engleskog jezika svih prisutnih učenika tako da prof. Robert Marušić, kao prevoditelj nije uopće trebao pomoći s učeničkim prijevodom.
Osim što su razgledali naš Japanski vrt, gosti su se po završetku susreta zadržali i u ugodnom razgovoru s ravnateljicom škole Violetom Nikolić.

Mihovila Čeperić-Biljan, prof.


  

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju