preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SATOVI MEDIJSKE KULTURE
Autor: Bosiljka Jelača, 1. 4. 2019.

7.A  - HT- DOPISNIŠTVO RIJEKA I RADIO RIJEKA 

Nastava medijske kulture u televizijskom i radijskom studiju- bili smo na trenutak i novinari...

 

Učenici 7. a naše škole imali su satove Hrvatskoga jezika, medijske kulture - TV emisije u dopisništvu HT i radio u  studiju Radio Rijeka, 13.3.2019.

Uz glavnog urednika i novinare te voditelja tehničara vidjeli smo kako i na koji način funkcionira najutjecajniji medij, televizija, kako nastaje prilog, montaža, ..., a  okušali smo se i kao voditelji.

Kako je u istoj zgradi i Radio Rijeka, glavni urednik pokazao nam je uz prisutne voditelje, glazbene urednike i montažere kako funkcionira radio, odnosno cjelodnevni program. Iako smo došli u tijeku jutarnjeg programa uživo, nismo poremetili uhodani program, već imali priliku i sudjelovati u njemu.

Bilo je zanimljivo i isprobavanje  radiofoničnosti  naših glasova...

Sve što smo vidjeli, čuli i naučili na televiziji i radiju, povezali smo kasnije s ostalim unutarpredmetnim sadržajima - od pisanja vijesti, proširene vijesti, bilješke i komentara, ...,kao i naslova, podnaslova itd.

 

Zahvaljunemo svim novinarima televizije i radija koji su nam omogućili ove drugačije satove Hrvatskoga jezika, a posebno majci naše učenice , novinarke TV- a bez čije pomoći  ne bismo bili ostvarili ove drugačije satove.

Više u fotogaleriji.

 

          učenici 7. a i prof. Mihovila Čeperić-Biljan

 


  

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju