preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Završetak Erasmus+ projekta
Autor: Loredana Zima Krnelić, 24. 5. 2019.

U razdoblju od 20. do  22. svibnja 2019. godine OŠ Vežica bila je domaćin posljednjeg transnacionalnog sastanka EU projekta Mladi poduzetnici u akciji. Na transnacionalnom sastanku uz glavnog koordinatora projekta I. Osnovne škole Čakovec i projektnog tima naše škole sudjelovali su kordinatori i predstavnici škola iz Portugala, Češke, Italije i Turske. U sklopu programa sudionike je primio gradonačelnik grada Rijeke, Vojko Obersnel.

Prijem kod gradonačelinka

U utorak, 21. svibnja na 42. međunarodnoj konferenciji za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku MIPRO 2019 svi koordinatori iz partner škola predstavili su svoje rezultate i time završili diseminaciju, a rad pod nazivom „Young Entrepreneours in Action“ bit će objavljen u zborniku radova MIPRO 2019 te dostupan online.

Više o posjetu pod Opširnije


Za predstavnike škola upriličen je prigodan program, u OŠ Vežica 22. svibnja 2019., prema sljedećem rasporedu:

  • Dobrodošlica – ravnateljica Violeta Nikolić
  • Plesni nastup učenice plesne škole, Meri Čavrak pod vodstvom učiteljice Senke Baruška
  • Produkcija filma japanski vrt – „Pokret naprijed i mir“
  • Razmjena poklona i obraćanje učenice Lare Grbac u ime učenika koji su sudjelovali na mobilnostima u Italiji, Portugalu i Češkoj
  • Podjela certifikata svim učesnicima – prof. Loredana Zima Krnelić
  • iPad u nastavi matematike – prof. Mirela Babić

Tijekom ovog trodnevnog posjeta naši gosti su imali prilike upoznati kulturne i povijesne znamenitosti grada Rijeke te nakratko i grad Opatiju. U prekrasnoj Opatiji prošetali su stazom slavnih, šetnicom uz more i parkom do muzeja čokolade u hotelu Continental gdje su degustirali slastice i vidjeli njihovu proizvodnju. U Muzeju grada Rijeke saznali su sve o slavnoj povijesti riječkog torpeda,  sa Trsatske gradine vidjeli su grad koji teče, a njegov puls osjetili su u samom središtu na jedinstvenom Botelu Marina u kojem su bili smješteni. Malo izvan centra Rijeke, u pogonu pivovare Kaltenberg Adria kušali su i saznali kako se proizvodi lokalno riječko pivo Tars, a u prvom i jedinom digitalnom Astronomskom centru u Hrvatskoj otputovali su na Mars i dobili najnovije informacije o trenutno vrlo aktualnoj temi svjetlosnog onečišćenja.

Zahvaljujući Erasmus + projektu naši novi prijatelji upoznali su našu školu i osjetili čari našega grada – luke različitosti. Vjerujemo da će im ovaj susret biti inspiracija za neke buduće projekte. 

Loredana Zima Krnelić, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju