preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Roditelji umjetničke škole - participacija
Autor: Violeta Nikolić, 7. 4. 2020.

Poštovani roditelji učenika umjetničke škole

Izdržat ćemo ove izazove novonastale situacije u kojoj su svi učitelji, i redovne i umjetničke škole, pokazali kreativnost ali i spremnost za rad na daljinu. U ovim teškim trenutcima za učenike, roditelje  i  učitelje, želimo dati pojašnjenje plaćanja participacije roditelja umjetničke škole.

 1. U našoj školi izvodi se nastava na daljinu u punom opsegu
 2. Učitelji imaju sve uvjete za izvođenje nastave na daljinu, iako nisu, poput redovne škole, opremljeni od strane CARNET-a i MZO-a. Učenicima redovno šalju video snimke plesnih radnih zadataka i vježbi („class-a“) koje sami snimaju u kući ili po potrebi dolaze u školu u plesnu dvoranu. Od učenika se zahtijeva da svakodnevno snimaju kako vježbaju kod kuće te na taj način prate njihovu aktivnost.
 3. Participacija roditelja kao sredstvo za financiranje javnih potreba u umjetničkom obrazovanju planirano je za razdoblje cijele školske godine prema čl.24 Zakona  o umjetničkom obrazovanju  NN130/11, s prethodnom suglasnosti Osnivača.
 4. Iznos participacije  ove godine iznosio je 180,00 kn.
 5. Roditeljskim uplatama osim dijela materijalnih troškova pokrivamo i:
 • članarine Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga i daCi
 • troškove regionalnih, državnih i međunarodnih natjecanja  (Udine, Ljubljana, Sarajevo),
 • gostovanja (Susret plesnih škola, Festival umjetnosti plesanja, Festival daCi…),
 • trošak nabave instrumenata za odvijanje nastave glazbene kulture, solfeggija , nastave glasovira
 • trošak za poboljšavanje uvjeta za rad  plesača (plesni pod, rukohvati, ogledala… ),
 • naknada vanjskim suradnicima i osobama izvan radnog odnosa – učiteljima/plesnim pedagozima za učenike predškolskih razreda (oni nisu financirani od strane Ministarstva odgoja i obrazovanja, tj državnog proračuna)
 • intelektualne usluge vanjskim suradnicima - članovi ispitnih komisija, suradnici koji rade na produkcijama (kostimografija, rasvjeta, video produkcija, inspicijencija, itd
 • trošak plesnih produkcija (kostimi, tehničko osoblje, zakup dvorane, grijanje, itd): božićna u Hrvatskom kulturnom domu i završna koja se već tradicionalno održava  u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivan pl. Zajc sredinom mjeseca lipnja, a toplo se nadam da ćemo je moći održati  i ove  godine, u kazalištu ili na odgovarajućoj otvorenoj pozornici.
 1. Za mjesec ožujak participaciju ćemo obračunati kao i za prethodne mjesece budući je plan do sada ispunjen te je potrebno pokriti dosadašnje troškove, a za ostatak do kraja nastavne godine, analizirat ćemo stanje i  dogovoriti daljnja postupanja na Školskom odboru. Mnoga planirana natjecanja i gostovanja već su odgođena pa je  sigurno da ćemo umanjiti participaciju za mjesec travanj i svibanj.
 2. Roditeljima koji su financijski pogođeni ovom izvanrednom situacijom te nisu u mogućnosti poštivati odredbe sklopljenog ugovora između  Škole i roditelja, kao što su i do sada mogli učiniti, pozivamo da se obrate Školi sa Zahtjevom o neplaćanju participacije uz priloženu dokumentaciju  kojom  potvrđuju da su im prihodi ugroženi:

Dokumentacija za neplaćanje participacije:

 • Rješenje o otkazu poslodavca
 • Rješenje o zatvaranju obrta/slobodnog zanimanja iza 20.3.2020.
 • Potvrda poslodavca o smanjenim prihodima/ Obavijest poslodavca o plaćenom dopustu
 • Medicinska dokumentacija o mjerama samoizolacije, karantene, otvoreno bolovanje

 

Zahtjeve i priloženu dokumentaciju možete poslati do 15.4.2020.na e-mail adresu:

iskola@os-vezica-ri.skole.hr; os.balet.suvremeniples.rijeka@gmail.com

 

S poštovanjem,

 

Ravnateljica

Violeta Nikolić

 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju