preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Naš profesor u Belgiji...
Autor: Loredana Zima Krnelić, 21. 10. 2010.

Od 20. do 24. rujna u belgijskom gradu Geelu održano je stručno usavršavanje na temu „Primjena GIS-a u nastavi različitih predmeta“. Usavršavanje nastavnika različitih profila projekt je koji se financira od strane Europske komisije. Cilj je korištenje GIS-a kao novi i inovativni pristup u redovnoj nastavi te izvannastavnim aktivnostima.

 


Mnogi ljudi koriste GIS aplikacije svakodnevno, kao navigaciju u automobilu, interaktivne karte na internetu, ali Europa još uvijek zaostaje u primjeni GIS-a.  Napredak je moguć samo ako pokrenemo obrazovanje nastavnika na razini kontinenta.  Uz što veći broj GIS obrazovanih ljudi, treba osvijestiti nastavnike o prednostima GIS-a i njegovo korištenje u nastavi.

iGuess je imao cilj okupljanje nastavnika iz europskih zemalja da zajedno rade, razmjenjuju ideje, usavršavaju vještine korištenja GIS-a. Tečaj je sadržavao metodologiju, smjernice, praksu i vježbe koje su potrebne za uporabu GIS-a u nastavi. Cijela edukacija provodila se u obliku radionica, terenskog rada, rješavanju problema te pronalaženju adekvatnog rješenja.

 

Više slika u fotogaleriji!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju