preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
POSJET ISTANBULU
Autor: Bosiljka Jelača, 18. 5. 2011.

Od 17. do 24. travnja 2011. naši učenici i profesori bili su u posjetu Beykoz Doğa Koleji u Istanbulu. Posjet je rezultat suradnje dviju škola u sklopu Plavog vala, ekološkog projekta između Doğa Koleji iz Istanbula, OŠ Milan Brozović iz Kastva i naše škole. 


Za vrijeme boravka u Istanbulu, naši učenici su na različitim mjestima predstavili školu, zavičaj i Hrvatsku. Prezentacija se odnosila na prikazivanje promotivnog filma o školi, powerpoint prezentaciji Hrvatske, scenskom izvođenju tradicionalnih pjesama i plesova te razmjeni iskustava domaćina i naših učenika.

Sudjelovali smo na proslavi Dječjeg dana i Dana suverenosti Republike Turska koji je održan 23. travnja 2011. Priređena je prigodna svečanost na kojoj su nastupili učenici škole domaćina te gostujućih škola iz Mađarske, Nizozemske i Hrvatske.

Tijekom svog boravka u Istanbulu posjetili smo brojne kulturno-povijesne znamenitosti među kojima su Arheološki muzej, Miniaturk, Cisterne, Plavu džamiju, veliku tržnicu, Taksim.

Naši učenici vratili su se puni dojmova, novih iskustava i znanja. Stekli su brojne prijatelje iz različitih dijelova Europe. Ovakav način suradnje s učenicima i pripadnicima drugih naroda, kultura i vjera obogaćuje ove mlade ljude i pridonosi promicanju tolerancije i demokratskog razmišljanja.

Našu školu predstavljali su Mia Borši, Ivana Dundović, Anja Vračar, Lino Brkić, Luka Tomaš, Gala Nikolić i Jure Kostalac te profesori Vesna Perković i Davor Kolarić. 

 

Pogledajte videozapis "Turska"

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju