preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Djeca nose svjetove na dlanu
Autor: Loredana Zima Krnelić, 20. 11. 2012.

„VEŽIČKI  TIĆI“  na Hrvatskom dječjem festivalu  2012. u Zagrebu

         Šestu godinu zaredom  „Vežički tići“ nastupili su na XIX. Hrvatskom dječjem festivalu koji se svake godine održava u KD „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu.

         Ove godine festival se održao pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića čije je prigodne riječi na otvaranju festivala pročitao skladatelj Pero Gotovac.

 


„Hrvatski dječji festival“ je dječji festival na kojem svoje nove skladane pjesme predstavljaju dječji zborovi od predškolske do starije školske dobi.

18.11.2012. nastupilo je 17 dječjih zborova iz cijele Hrvatske, a među njima, šestu godinu zaredom i naš zbor.

Na kraju koncerta, svi zborovi na velikoj pozornici Koncertne dvorane „Vatroslav Lisinski“ izvode zajedno pozdravnu festivalsku pjesmu Djeca nose svjetove na dlanu.

         Festival nema natjecateljski karakter, ali svaki zbor koji nastupa na festivalu, na neki je način nagrađen upravo svojim prolaskom na natječaju.

         Ove godine „Vežički tići“ su pjevali pjesmu K`O MORE  čiju je glazbu kao i svake godine skladala voditeljica zbora Natalija Banov, stihove napisala učiteljica Tatjana Bon, a  aranžman osmislio Aleksandar Valenčić.  Kao solistica nastupila je Anja Krmpotić (8.a), a koreografiju je omislila Dolores Bugarin.

Više o festivalu

 

 

                 

 

                                       

Hrvatski dječji festival

Djeca nose svjetove na dlanu

U literarnom dijelu natječaja između 20 nagrađenih pjesama objavljenih u zbirci je i pjesma JUTRO NA MORU MATIJE MIŠIĆA, 7.a.

Voditeljica Mihovila Čeperić-Biljan

Čestitamo!

Više o natječaju

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju