preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Istanbul
Autor: Loredana Zima Krnelić, 3. 5. 2013.

Posjet gradu na dva kontinenta

I ove godine učenici naše škole sudjelovali su na proslavi Dječjeg dana i Dana suverenosti Republike Turska u razdoblju od 18. do 26. travnja 2013. Osim obilježavanja ta dva važna dana, učenici su sudjelovali u obaranju rekorda u brojnosti djece okupljenih na jednom mjestu, a sve u svrhu zaštite životinja. Tom prigodom učenici su osmislili majice s različitim porukama o zaštiti životinja na svom jeziku te su skupili veliku količinu hrane za napuštene pse i mačke. Povodom Dana djeteta i Dana suverenosti Republike Turske priređena je prigodna svečanost na kojoj su nastupili učenici škole domaćina te gostujućih škola iz Mađarske, Nizozemske, Srbije, Azerbejdžana, Perua, Ukrajine, Bugarske, Španjolske, Poljske, Njemačke, Italije i  Hrvatske.

Našu je školu predstavljalo 15 učenika od 4. do 7. razreda i 4 profesora: Davor Kolarić, Gordana Topolnik Jelovica, Dolores Lisac i Orjena Stefani-Marečić.

Bilo je lijepo podijeliti iskustva s djecom iz cijelog svijeta i upoznati novu kulturu i običaje. Zaključili smo da su sva djeca svijeta ista- jednostavna i otvorena. Nadamo se da ćemo i sljedeće godine ponovo posjetiti predivni Istanbul.

Posjetite našu fotogaleriju!


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju