preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt iŠkola na 36. međunarodnoj konferenciji MIPRO
Autor: Loredana Zima Krnelić, 28. 5. 2013.

Prvi puta u povijesti međunarodne konferencije MIPRO 2013, naša škola imala je pozvano predavanje na engleskom jeziku. Tema predavanja bila je Tablet learning environment in iSchool Vežica. Projektni tim s ravnateljicom škole predstavio je projekt iŠkola, govoreći o promjenama koje se u procesu učenja i poučavanja događaju pod utjecajem tableta (iPad-a).

Publika u kojoj su bili i učitelji iz 12 zemalja čestitala nam je na projektu.

Sveučilišni profesori su nam svojim predavanjima potvrdili da je motivacija učenika / studenata za učenje veliki problem i da treba iskoristiti sve prednosti tehnologije kako bi ih što više uključili u nastavni proces.

Više o svemu u prilogu

Loredana Zima Krnelić, prof.


Od zanimljivih tema koje bismo izdvojili bila je tema profesorice Željke Požgaj koja je govorila o utjecaju mobitela u učionici.

Ž. Požgaj, V. Bosilj Vukšić ( Ekonomski fakultet Zagreb, Zagreb, Croatia)
Mobile Phone in the Classroom

Drugo predavanje o kojem smo saznali putem medija prošle godine bilo je predavanje o besplatnim aplikacijama za učenje djece s posebnim potrebama. Nazivi besplatnih aplikacija koje i naša djeca koriste na nastavi, a rezultat su njihovog projekta, su Matematički vrtuljak, Komunikator i E-galerija.

      

Z. Stančić, J. Škrinjar (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Zagreb, Croatia), Ž. Car (Fakultet elektrotehnike i računalstva, Zagreb, Croatia), V. Vlahović Štetić (Filozofski fakultet, Zagreb, Croatia), J. Pibernik (Grafički fakultet, Zagreb, Croatia)
Systems of Suport for Persons with Complex Communication Needs

Predavači  i  pokretači ovoga projekta pohvalili su naš projekt i čestitali nam. Zajedno smo uvidjeli veliku mogućnost suradnje kojoj se u budućnosti veselimo.

Loredana Zima Krnelić, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju