preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Naši učenici u Hrvatskom saboru
Autor: Loredana Zima Krnelić, 9. 10. 2013.

 

Smotra „Da sam ja zastupnik/ca u Hrvatskom saboru“

Agencija za odgoj i obrazovanje, u suradnji sa Službom za građane Hrvatskog sabora, organizirala je 4. listopada 2013. godine prvu Smotru „Da sam ja zastupnik/ca u Hrvatskom saboru“ za učenike osnovnih škola. Cilj Smotre je poticati razvoj građanskih kompetencija i odgajati najmlađe za aktivan i angažiran pristup društvenim problemima.

Na smotri je sudjelovalo 29 učenika iz osam škola. Učenice  naše škole Lucija Momčilović i Eni Jordano (4.a),  Marta Rogić (7.a)  i Lucia  Tisa Ćiković  (8.b)  na jedan dan su postale  zastupnice u Hrvatskom saboru. Predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki iznijele su konkretne probleme  zajednice i način na koji se problemi mogu riješiti. Lucija Momčilović, predložila je predsjedniku Sabora  novu politiku Učimo se igrati koja bi vratila u škole već zaboravljene dječje igre. Eni Jordano  govorila je o važnosti izgradnje zabavnog parka po uzoru na europske zabavne parkove koji bi  omogućio djeci  novo i jedinstveno mjesto za zabavu i druženje. Lucia Tisa Ćiković predložila je novi  turistički program - školski turizam  koji bio bi  prilagođen interesima učenika, obogatio turističku ponudu, potaknuo cjelogodišnji turizam, a time i veću zaposlenost i  prodaju domaćih proizvoda. Marta Rogić   založila se za  zaustavljanje bacanja hrane u smeće. Predložila je veću kampanju i edukaciju građana, ali i donošenje zakona koji će omogućiti bržu i kvalitetniju donaciju hrane potrebitima da ona ne završi na otpadu

Izlaganja učenika su pratili  i Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, Sabina Glasovac, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta i Mila Jelavić, pravobraniteljica za djecu.  

                                              Čestitamo našim učenicama!!

                                                               Mentorice:  Gordana Frol i  Miljenka Rumora

Fotogalerija

Više o smotri


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju