preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dječja karnevalska povorka
Autor: Loredana Zima Krnelić, 26. 2. 2014.

Dječja karnevalska povorka održana je 24.02. 2014. godine s početkom u 13 sati.

              OŠ Vežica i Školu za klasični balet i suvremeni ples pod rednim brojem 44. predstavljala su 52 učenika od 1. do 5. razreda, jedna mama, jedna teta i šest učitelja ( Vesna Paić, Nataša Brumen Stijelja, Klara Starkl Crnković, Dunja Vrban Ivoš, Dean Marin i Marina Marinković ).

              Maskom pod nazivom " Vežički svjetionik " osvijetlili smo obraz naše iŠkole i predstavili svoju Apple Lighthouse school kao " Svjetionik riječkog školstva ".

              Na prijemu kod gradonačelnika i u medijima predstavili su nas učenici Hana Kraljić ( 5.a razred ) i Domagoj Smojver ( 4. b razred ).

Fotogalerija

Marina Marinković, učiteljica


Skicu kostima i alegorijskih kola nacrtala je profesorica Dolores Lisac ( zahvala ).

Kostime je sašila šilica Miljana Vinković. Oko izrade alegorijskih kola koje je izgradio profesor Dean Marin pomogle su profesorica Klara Starkl Crnković, učiteljice Vesna Paić, Marina Marinković i nekoliko vrijednih učenika 8.b razreda, od kojih bismo, zbog posebnog truda istaknuli Luciju Tisu Ćiković. Profesor Vedran Gergorić pomogao je oko izbora glazbe. Profesorica Martina iz plesne škole pomogla je pri uobličenju koreografije koju su većim dijelom osmislili sami učenici ( pohvala učenicama 4.b razreda ). U baletnoj dvorani naše škole učiteljice Vesna, Nataša i Marina s učenicima su vrijedno odradile 8 proba.

              Na brzini i pomoći zahvaljujemo i teti Vlasti ( kuhinja ), koja je brzinom svjetlosti oprala i opeglala zastavu škole, našem domaru Radovanu, koji je za nas kupovao, lijepio, penjao se na ljestve, spremačici Safeti koja je pronašla ključni dio alegorijskih kola ( svjetionika ); držač za loptu, našoj ravnateljici Violeti Nikolić na velikoj podršci i na njezinoj velikoj, žutoj lopti za pilates koja je predstavljala svjetlo na vrhu našeg svjetionika, profesoru Kristijanu Obradoviću koji je napuhao tu istu loptu, tajnici Davorki Tomiša koja je pomogla uobličiti najavnu pjesmu koju je napisala Marina Marinković. Što da Vam kažemo, bilo je veselo u školi tih dana...Posebno smo sretni što nam se ove školske godine u Tim za maškare vratila vrijedna profesorica Klara Starkl Crnković. Zahvaljujemo i učiteljicama Nataši Brumen Stijelja i Dunji Vrban Ivoš koje su prikupile novac za izradu kostima, kao i svim ostalim učiteljicama i učiteljima naše škole na pomoći i podršci.

              I na kraju, zahvaljujemo svim učenicima koji su sudjelovali u Dječjoj karnevalskoj povorci 2014. godine, njihovim roditeljima, tetama, bakama i djedovima.

Krenite za našom zrakom svjetla i iduće godine, kada ćemo na Dječjoj karnevalskoj povorci veselo obilježiti ulazak u 101. godinu postojanja naše škole.

Do tada, pozdravlja Vas Tim za maškare!

Marina Marinković, učiteljicaPriloženi dokumenti:
VEZICKI_SVJETIONIK.pdf (30.12 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju