preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Prvi službeni posjet japanskog veleposlanika Nj.E.g. Keiji Ide Gradu Rijeci
Autor: Loredana Zima Krnelić, 25. 3. 2014.

 

Tijekom prvog službenog posjeta Rijeci  Nj.E.g. Keiji Ide veleposlanik Japana posjetio je i našu školu. Nakon prijema u Gradu Rijeci japanskog veleposlanika sa radom škole upoznali su učitelji, učenici i ravnateljica Violeta Nikolić. Nakon prigodnog programa učenika malog zbora veleposlanik je sjeo u klupe zajedno sa učenicima 6.b razreda i pratio nastavni sat o Japanu uz korištenje iPada po čemu je naša škola jedinstvena te bio oduševljen ne samo takvom metodom nastave već i njihovim iznimnim znanjem o Japanu.

Obzirom da OŠ Vežica njeguje veze s japanskom kulturom, učenici su pokazali video uratke s nedavno proslavljenog "festivala djevojčica" koji su iznenadili japanskog veleposlanika a koji je sve to hitro bilježio svojom kamerom.

Nakon toga uslijedilo je razgledavanje japanske keramike iz 17. stoljeća u školskom holu te šetnja prvim japanskim školskim vrtom u Europi. U čast njegove posjete zasađena je japanska kamelija i razmijenjeni darovi. Ne mogavši suspregnuti oduševljenje viđenim Njegova ekselencija gosp. Kaiji Ide na rastanku je upitao kada bi opet mogao posjetiti školu. Prva prilika bit će za "Dan dječaka" u svibnju ove godine.

Fotogalerija

Loredana Zima Krnelić, prof.

 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju