preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenici OŠ Vežica mentori ravnateljima PGŽ-a
Autor: Loredana Zima Krnelić, 30. 5. 2014.

Županijski aktiv ravnatelja PGŽ koji se održao 29.svibnja 2014. u našoj školi započeo je predavanjem o rezultatima istraživanja za građanski odgoj i potrebi njegovog uvođenja. Kako mi već 16 godina provodimo građanski odgoj kao izborni predmet naši učenici uvijek aktivno sudjeluju u radu škole, donose važne odluke na Vijeću učenika i rade na mnogim važnim projektima. Između ostalog u svakodnevnom suradničkom učenju kojeg provodimo u radu s iPadima učenici postaju suradnici svojim učiteljima i tako na vrlo praktičan i primjenjiv način vježbaju vještine za koje se građanski odgoj zalaže. 

Jedan takav primjer suradnje dogodio se je i jučer u našoj školi kada su učenici petih i šestih razreda pokazali ravnateljima kako izgleda učionica budućnosti odnosno sadašnjosti u OŠ Vežica. Putem školskog facebooka Edmodo ravnatelji podijeljeni u grupe dobili su zadatak napraviti video u aplikaciji iMovie na temu Škola jučer, danas i sutra. Radili su na iPadima učenika pod njihovim vodstvom. Ni u jednom trenutku učenici nisu tražili moju pomoć što pokazuje na koji način djeca rade s tehnologijom.  Po završetku radove smo prikazali na projekcijskom platnu.  Osim velikog pljeska i pohvala jedan od učenika dobio je i čokoladu. Učenici su tako barem na kratko podsjetili ravnatelje kako je lijepo raditi s djecom u koju najviše treba ulagati.

Učenici - mentori: Marta Ćiković, Dorian Dorić, 5.a, Nikola Baretić, Tibor Borši, 5.b, Oliver Tomac, 5.c, Lidia Stanojević Grčar, Ivan Rupčić, Jakov Mendrila, 6.a i Paola Broznić, 6.b. Bravo djeco!

Fotogalerija pod Opširnije

Loredana Zima Krnelić, prof.


Fotogalerija

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju