preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Veliko srce nagrađenih učenika
Autor: Loredana Zima Krnelić, 9. 6. 2014.

Na natječaju za likovne i literarne radove riječkih osnovnoškolaca koji već tradicionalno, u suradnji s Odjelom gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke, raspisuje Gradska vatrogasna zajednica Rijeka, i ove su godine učenici naše škole bili vrlo uspješni. U kategoriji literarnog stvaralaštva za učenike starijih razreda (5. -8.)  Iva Mihaljević osvojila je 1. mjesto, a Liam Gašparović 2. mjesto. Oboje nagrađenih učenici su 7.a razreda, a njihova je mentorica Ester Acinger, prof. hrvatskog jezika. Njihove literarne uratke možete pročitati u nastavku.

Cilj je ovoga natječaja Vatrogasne zajednice podizanje svijesti o važnosti zaštite od požara te popularizacija vatrogastva među mladima. Stoga je svečana dodjela nagrada organizirana u Gradskoj vijećnici 29. svibnja 2014. i prisustvovali su joj predstavnici Grada na čelu sa zamjenikom gradonačelnika kao i čelnici Vatrogasne zajednice grada i DVD-a Sušak, koji su svojim svečanim odorama davali još svečaniji ton ovome skupu. Među njima je bilo i nekoliko naših bivših učenika koji su još uvijek aktivni članovi DVD-a.

Najuspješniji učenici-autori nagrađeni su vrlo lijepim nagradama – novčanim bonovima (u iznosu od 1000 kn za 1. mjesto, 700 kn za drugo i 600 za 3. mjesto), knjigom i diplomom. Da nisu samo shvatili važnost i plemenitost poziva vatrogasaca, nego da su i sami nesebični i plemeniti, pokazuje i čin literarne pobjednice – Ive Mihaljević, koja je odlučila dio svoje nagrade darovati djeci nastradaloj u poplavama u Slavoniji. Bravo, Iva!

Biserka Petrović, prof.

 

 
Priloženi dokumenti:
Ljubav_u_vatrogasnim_cizmama.pdf (31.29 KB)
Mali_-_veliki_ljudi.pdf (22.48 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju