preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
UPOZORENJE – UPOTREBA PIROTEHNIČKIH SREDSTAVA JE OPASNA
Autor: Loredana Zima Krnelić, 15. 12. 2014.

Poštovani učenici i roditelji,

Predstojeći  praznici Božić i Nova godina vrijeme je kada se , kao i ranijih godina očekuje povećana upotreba pirotehničkih sredstava prije svega petardi i vatrometa. Podsjećamo Vas da osim uznemiravanja građana, nestručnim i neopreznim rukovanjem može doći i do neželjenih posljedica, težeg ili lakšeg samopovređivanja ili povređivanja drugih osoba.

Eksplozivna sredstva i oružje nisu dio prazničkog slavlja a njihova zloupotreba i neoprezno rukovanje mogu zauvijek promijeniti nečiji život.  Kako bi upotrebu ovakvih sredstava sveli na najmanju moguću mjeru i osigurali nesmetano obilježavanje predstojećih praznika, policijski službenici  poduzeće mjere u sprječavanju ponašanja i radnji koje remete javni red, mir i sigurnost svih građana.

Prodaja pirotehničkih sredstava bez odgovarajućeg odobrenja ima obilježje prekršaja i  u nadležnosti je inspekcijskih organa kojima će policijski službenici pružiti pomoć prilikom kontrole takvih trgovina.

Potrebno je upozoriti da je posjedovanje na javnom mjestu, paljenje, ustupanje, prodaja, kupovina i nuđenje petardi i drugih pirotehničkih sredstava bez odobrenja nadležnog tijela uređeno Zakonom.

U školi je zabranjeno unošenje sredstava, opreme i uređaja koji mogu izazvati požar ili eksploziju (čl. 5. Pravilnika o kućnom redu škole.

Apeliramo na učenike i roditelje da se sa punom pažnjom odnose prema ovom problemu!

Rijeka: Prosinac 2014.                                      Pedagog: Zoran Mijanović,  prof.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju