preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
BETT 2015
Autor: Loredana Zima Krnelić, 29. 1. 2015.

PO PRVI PUTA ŠKOLA IZVAN ENGLESKE

POZVANI JE PREDAVAČ NA BETT-U 2015. U LONDONU

Osnovna škola Vežica predstavila se na vodećem svjetskom događanju učenja i tehnologije koji donosi inovacije i inspiraciju u sektoru obrazovanja u posljednjh 30 godina.

Fotogalerija

Osnovna škola Vežica održala je 45minutno predavanje pod nazivom “iSchool - iPads in Every Subject” 22. siječnja 2015. u kategoriji “Schools Learn Live” u prestižnom Primary Theatru. Ovo je po prvi puta da je jednoj školi izvan Engleske ukazana čast da predstavi svoj rad na mjestu gdje su do sada govorili najveći svjetski lideri IT-a u obrazovanju, a gdje je prošle godine Ministar obrazovanja Velike Britanije Matthew Hancock MP predstavio ICT Kurikulum Velike Britanije.

Prije tri godine  OŠ Vežica bila je druga državna škola u Europi koja je koristila nastavu 1:1 na iPadima i jedina je škola u Hrvatskoj koja koristi mobilnu tehnologiju u nastavi svih predmeta.  Od ove godine centar je za istraživanje novih procesa učenja Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci. Projekt OŠ Vežica – iŠkola, njihov je integralni dio od samog začetka.

Osim projekata vezanih uz podučavanje prema prinicipima vještog korišenja komunikacija, informatike te osvještenost prema zaštiti okoliša ova škola otvorila je 2007. prvu osnovnu plesnu školu u povijesti grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Škola je ubrzo uspostavila kvalitetu nastave činjenicom koju su potvrdile prve generacije učenika koje uspješno nastavljaju umjetničko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu s vrijednim rezultatima.

BETT (British Educational Training and Technology Show) odžava se u ExCeL Centru u Londonu i privlači više od 40.000 posjetitelja iz preko stotinu zemalja. Prepun Primary Theater pokazao se kao premali prostor za sve zainteresirane edukatore i posjetitelje koji su poslušali predavanje OŠ Vežica i nakon kojeg su uspostavljeni vrijedni kontakti  za izmjenu iskustava i buduće suradnje.

Članovi školskog tima koji su predstavili nove metodologije nastave su: Violeta Nikolić (ravnateljica), Loredana Zima Krnelić (učiteljica informatike), Davor Kolarić (učitelj geografije), Klara Starkl Crnković (učiteljica engleskog i talijanskog), Tina Zubović (učiteljica klasičnog baleta).

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske prepoznalo je ovaj inovativni projekt i financijski podržao predstavljanje riječke škole na najvećoj svjetskoj konferenciji IT-a u obrazovanju.

Ravnateljica škole Violeta Nikolić izjavila je: “Velika je čast i ujedno potvrda našeg rada biti pozvani predavač na BETT-u. Ponosni smo biti dijelom IT zajednice dijeleći znanje, snagu i ljepotu sa svijetom!”

U petak 23. siječnja predstavnike škole primio je veleposlanik Republike Hrvatske u Velikoj Britaniji, dr. sc. Ivan Grdešić

Facebook:Croatian Embassy in London

Katarina Jurić, prof.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju