preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
1. i 3. međunarodna nagrada Dinori Stipaničić i Nikol Mandekić
Autor: Loredana Zima Krnelić, 28. 4. 2015.

Učenice Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica nagrađene su na međunarodnom plesnom natjecanju održanom 25. travnja 2015. u Udinama, Italija (Concorso Internazionale di Danza –‘’Città di Udine’’).

U kategoriji Speranza – solisti moderno, učenica Dinora Stipaničić osvojila je 1. nagradu s koreografijom ''Zima'', dok je Nikol Mandekić u istoj kategoriji nagrađena 3. nagradom za izvedbu koreografije ''Bez granica''.

Članovi stručnog ocjenjivačkog suda za suvremeni ples profesionalni su koreografi i pedagozi:  Michele Pogliani, Naike Negretti i Franco Favaro. Natjecanju koje je trajalo dva dana pristupilo je 40 plesnih škola, 450 plesača izvelo je 162 koreografije.

Učiteljica Martina Rukavina osmislila je koreografije i pripremila učenice te će se iste izvesti na završnoj produkciji  škole ''Pogled s vrha prstiju '' 2015., koja će se ove godine izvesti u HNK Ivana pl. Zajca u dva termina; 16. i 17. lipnja 2015. s početkom u 19 h 30 min. 

Uspjeh učenica i učitelja plesne škole  na međunarodnom natjecanju u Udinama još je jedna potvrda kvalitete rada i izvrsnosti. Na 53. hrvatskom državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa Dinora i Nikol nagrađene su prvom i drugom nagradom, u disciplini suvremenog plesa I. kategorija (12 godina i mlađi).

Katarina Jurić, prof.

 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju