preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obavijest roditeljima i učenicima
Autor: Loredana Zima Krnelić, 18. 4. 2016.

Poštovani,

molim Vas da pročitate informaciju koja se odnosi na aktivnosti, kontrole i suzbijanja komaraca u svrhu očuvanja zdravlja i povećanja kvalitete života.

Planiranje i provođenje usmjerenih javnozdravstvenih aktivnosti sa svrhom kontrole i suzbijanje komaraca je od iznimne važnosti. Kontrolu populacije komaraca je na dodatnom značenju od kad je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila Zika virusnu infekciju javnozdravstveno prijetnjom od međunarodnog značenja zbog grupiranja komplikacija koje mogu proizaći. 

Na dolazak toplijeg vremena pogoduje razvoju i razmnožavanju komaraca. Turistička sezona u RH kao i predstojeći sportski događaj (Europske sveučilišne igre- Zagreb- Rijeka) dovode brojne međunarodne putnike, a uzimajući u obzir i moguće odlaske naših državljana na OI i Paraolimpijske igre u Brazil, ne može se zanemariti rizik od neželjenih uzročnika, zaraznika bolesti. 

Slijedom navedenog potrebno je podići svijest stanovništva o mjerama koje mogu i sami poduzeti kako bi komaraca u njihovom okruženju bilo manje, zato je nužno edukacijom preventivno djelovati i na djecu u osnovnim školama. 

Putem poveznice na letak i edukativni video isječak informirajte se detaljnije.

 

S poštovanjem,

Zoran Mijanović, pedagog


Edukativni letak

Edukativni video isječak

 

 Izvor: http://www.zzjzpgz.hr/index.php?show=odsjek&odjel=epidem&odsjek=komarci


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju