preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
Tražilica
NATJEČAJI
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
KAKO SE ZAŠTITITI NA INTERNETU

  

 

 

Arhiva slobodnih aktivnosti

 

Na ovoj stranici nalazi se arhiva slobodnih aktivnosti OŠ Vežica.

Vežički tići

Mali i veliki dječji zbor „Vežički tići“    

 

VIJESTI

               

O nama

Pjevački zbor OŠ Vežica postoji otkad se i osnovala škola na području Podvežice (1961.)

Zbor su vodile vrlo priznate i uspješne glazbene pedagoginje ( prof. Dorotea Štifanić Mislej ujedno i savjetnica za glazbenu kulturu u mirovini i u čije vrijeme djelovanja je zbor dobio ime „VEŽIČKI TIĆI“,  prof. Željka Čavrak s kojom je zbor osvajao nagrade na državnim natjecanjima „Glazbene svečanosti hrvatske mladeži u Varaždinu“, gostovao u Kini  u prijateljskom gradu Kawasakiju, te prof. Anita Gergorić sadašnja savjetnica za glazbenu kulturu i umjetnost pri Agenciji za odgoj i obrazovanje, a s kojom je zbor pripremio i izdao CD s dječjim pjesmama popularnog karaktera (2007.g.).

 

 

Od šk.2006./2007.g. zbor vodi učiteljica Natalija Banov  koja  je nakon dugog niza godina ponovo pokrenula zbor mlađe školske dobi.

Oba zbora (mlađi i stariji) ostvaruju niz nastupa u školi, svojoj užoj zajednici (MO Podvežica, Gradu Rijeci), ali i diljem Hrvatske i van nje nastupajući i osvajajući nagrade na dječjim festivalima (Hrvatskom dječjem festivalu u Zagrebu, Kvarneriću u Rijeci, Kukuričeku  u Đurđevcu), natječajima u dječjem glazbenom stvaralaštvu Europa u školi, humanitarnim koncertima i susretima zborova (Dječje glazbene čarolije) što s klasičnim, što s popularnim programom, te tako promiču ugled škole, ali i svoga grada.

Među nastupima se ističe nastup na Međunarodnom festivalu kreativnosti u školama (GEF-Global Education Festival) u Sanremu u Italiji u šk. 2008./2009.g. na kojem su „Vežički tići“ nastupili u finalu festivala u vrlo jakoj konkurenciji još svega šest škola iz cijele Europe.

Voditeljica zbora Natalija Banov 2011.g. nagrađena je najvećom godišnjom državnom nagradom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta „Ivan Filipović“ za 2010.g. zbog iznimnog doprinosa u skladateljskom radu s djecom na području popularne glazbe s posebnim afinitetom prema glazbi svoga zavičaja, istarsko-primorskome glazbenom izrazu te radu u dječjim zborovima, kao i za izdavanje notnih zapisa autorskih pjesama na čakavskome dijalektu.

 

Naši nastupi i  uspjesi:

 

Video snimke:

 

    

preskoči na navigaciju