2019-03-13 19:07:53

ODRŽANO ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOGA JEZIKA

Nastup recitatora i malog zbora OŠ Vežica

Županijsko natjecanje iz HJ za osnovne škole održano je u srijedu, 13. ožujka 2019. u OŠ „Vežica“ u Rijeci, Kvaternikova 49, s početkom u 10 sati. Prema pristiglim rezultatima sa školskih natjecanja na županijsko su natjecanje pozvani učenici koji su postigli 54 i više bodova. Ukupno je pozvano 20 učenika 7. razreda i 60 učenika 8. razreda, a pristupilo 20 učenika 7. razreda i 57 učenika 8. razreda.

Gosti iz OŠ Brajda

 

Županijsko natjecanje iz HJ za osnovne škole održano je u srijedu, 13. ožujka 2019. u OŠ „Vežica“ u Rijeci, Kvaternikova 49, s početkom u 10 sati. Prema pristiglim rezultatima sa školskih natjecanja na županijsko su natjecanje pozvani učenici koji su postigli 54 i više bodova. Ukupno je pozvano 20 učenika 7. razreda i 60 učenika 8. razreda, a pristupilo 20 učenika 7. razreda i 57 učenika 8. razreda.

Slijed događanja

8:30     Okupljanje članova Županijskoga povjerenstva i prosudbenih povjerenstava; dogovor 

9:15     Dolazak učenika i mentora – u dvorani škole

9:30     Kratak program i otvaranje natjecanja

Himna (zbor OŠ Vežica) Pozdrav domaćina – u ime ravnateljice Violete Nikolić prisutne je pozdravila Biserka Petrović Učenici OŠ Vežica – zbor (voditelj V. Gergorić) Učeničke recitacije (nastup učenika 1.a razreda OŠ Vežica – Ivor Čučak, Laura Banić, Gabrijela Arsić – mentorica M. Rumora) Učenički recital (recital, učenici OŠ Brajda; mentorica T. Krpan Mofardin) Predsjednica Županijskoga povjerenstva – Biserka Petrović

9:45     Raspored po učionicama

10 – 11:30  Županijsko natjecanje – rješavanje testa

11:35   Marenda za učenike

17:00              Objava privremene ljestvice poretka – rezultati natjecatelja

17:00 – 17:30  Vrijeme za prigovore i žalbe učenika

17:30        Objava ljestvice konačnog poretka

Učenici iz cijele županije sa svojim mentorima, kao i članovi prosudbenih povjerenstava, bili su toplo dočekani i ugošćeni od domaćina. Gostima se dobrodošlicom obratila predsjednica povjerenstva Biserka Petrović, prof.  Zaduženi članovi povjerenstva prozvali su učenike prema rasporedu te ih poveli prema učionicama gdje su ih još jednom uputili o načinu rješavanja testa. Škola domaćin tog je dana imala organiziranu izvanučioničnu nastavu pa je cijela školska zgrada bila na raspolaganju najboljima iz hrvatskoga jezika.

Nakon isteka vremena za pisanje testa, za učenike, mentore i članove povjerenstava pripremljena je užina, a potom su se prosudbena povjerenstva uputila na pregled testova. Po završetku pisanja testova, na oglasnoj ploči škole domaćina objavljeni su ispitni zadatci i rješenja koja je poslalo Državno povjerenstvo.

Povjerenstva su radila timski, posebno za 7., posebno za 8. razred,  svaki je test pregledan barem dvaput, a prvih desetak u svakoj kategoriji još jednom.

Tijekom ispravljanja povjerenstva su uočila neke nepreciznosti i neusklađenosti u postavljenim pitanjima i priloženim rješenjima. Prema Uputama, obratili smo se tajniku Državnoga povjerenstva dr. sc. Srećku Listešu i u daljnjem tijeku ispravljanja pridržavali smo se njegova odgovora i poslanih rješenja.

Nakon objavljivanja ljestvice privremenoga poretka učenici su imali mogućnost uvida u testove i mogućnost žalbe, ali nijedan se učenik nije žalio.

Ljestvica konačnog poretka objavljena je nakon žalbenog postupka, na oglasnoj ploči škole i na mrežnoj stranici škole domaćina.

Rezultati i izvješće poslani su tajniku Državnog povjerenstva te nadležnom županijskom uredu, kao i sredstvima javnog informiranja.

Tablični rezultati i testovi s rješenjima poslani su svim školama koje su na natjecanju imale svoje predstavnike.

Planiramo i svečanu podjelu priznanja i nagrada prvoplasiranim učenicima i njihovim mentorima 22. ožujka 2019.

U privitku su ljestvice konačnog poretka s potpunim rezultatima za 7. i 8. razred.

Povjerenstvo za provedbu natjecanja

 u poznavanju hrvatskoga jezika za OŠ

u Primorsko-goranskoj županiji:

Biserka Petrović, prof. i dipl.bibl.

Ingrid Šlosar, prof.

Ina Randić Đorđević, prof.


Osnovna škola "Vežica" Rijeka