preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
Tražilica
NATJEČAJI
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
KAKO SE ZAŠTITITI NA INTERNETU

  

 

 

Tko? Što? Gdje?

ZVONO ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODI NE 

1.9.2008. u svim osnovnim školama Republike Hrvatske pa tako i u OŠ Vežica zvono je označilo početak nove 2008./2009.školske godine.Najuzbuđeniji su bili prvašići koji su prvi put sjeli u školske klupe.Uspješnu šk.godinu svim učenicima žele novinari škole.

 

  

Veseli  1.a, 1.b, 1.c

 

IZLET U ZAGREB

19.9.2008. mi, učenici četvrtih razreda OŠ Vežica, bili smo u Zagrebu. Posjetili smo Muzej grada Zagreba, Crkvu Sv.Marka i Sabor. Vidjeli smo sabornicu i neke od zastupnika kako odlaze na sjednicu. Potom smo obišli Trg bana Jelačića.Spomenik se sjajio od naših fotoaparata.Na kraju smo posjetili i Zoološki vrt koji sadrži 275 raznih životinjskih vrsta. Ima i više od 1000 biljaka.Skoro svaka vrsta je jestiva, ali za životinje. Zadivile su nas životinje i njihov način navikavanja na ljude.

 

Leon Poljanić,4.a i Petra Derenčinović,4.c

 

 "TKO SE BOJI TIGRA JOŠ, TIGRA JOŠ" - 4.a

 

 

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN MIRA 21.9.

PORUKE MIRA ISPISANE NA BALONIMA ODLETJELE SU U SVIJET

 

 


            Kad bi svi htjeli mir,on bi bio još veći stih.(Ani Maduna,5.c)

Ove školske godine učenici Škole obilježili su Međunarodni dan mira 21.9. na osobit način.Svaki razred smislio je poruke mira,napisao ih na bijele balone koje su svi zajedno pustili u nebo nad Vežicom i tako na simboličan način odaslali poruku mira cijelom svijetu.

Novinarska grupa

 

 

                                 
Igra potiče maštu, a mašta stvara izume.           


TESLINI IZUMI ODUŠEVILI SEDMAŠE

1.10.2008. učenici sedmih razreda naše škole ostvarili su zanimljivu Terensku nastavu. 

U Smiljanu smo se  upoznali sa životom i radom izumitelja Nikole Tesle.Obišli smo  Gospić i posjetili Muzej Like . Na kraju smo bili oduševljeni vrelima Gacke.

                                                                               Antinio Melnjak , 7.c

 

 

BLAGDAN ŽUPSKE ZAŠTITNICE

Prigodnim satovima vjeronaka , uređenjem panoa u školi te sudjelovanjem na misnim slavljima vjernici naše župe ,  kao i njeni štovatelji , proslavili su 1. listopada 2008. Sv. Tereziju od Djeteta Isusa , zaštitnicu vežičke župe.

                                                                             Lisa Tomljanović , 7.b

 


                              5. LISTOPADA – MEĐUNARODNI DAN UČITELJA

 „Uspjeh rađa uspjeh!“(P.Muth))

ČESTITAMO svim učiteljima njihov dan, kao i svima koji su nekad poučavali u našoj školi  te utkali dio sebe u prepoznatljivost vežičke škole!

                                                                            Novinarska grupa

 

DAN ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

 

Detalj s Dana kruha u dvorani OŠ Vežica

I ove godine vrijedne ruke baka, mama i učenika umijesile su krušne proizvode uz 12.10. Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Svi krušni proizvodi bili su izloženi u dvorani škole. Nakon blagoslova svaki razred zajedno je blagovao razne vrste kruha, ali i kolača.

Novinarska grupa   

 

ZNANJEM PROTIV NASILJA

 

 

S predstavljanja radionica Projektnog dana

 

I ove godine, kao Unicefova škola bez nasilja , imali smo Projektni dan na Međunarodni dan snošljivosti 16.11.2008. Različite   pristupe  temi  Projektnog dana ZNANJEM PROTIV NASILJA osmislili su učitelji i učenici u radionicama po predmetima i razredima , a koliko smo bili uspješni u promišljanju teme vidjelo se na predstavljanju svih radionica u Dvorani škole kojoj je nazočila i gđa danijela Žagar iz Ureda pravobraniteljice za djecu.

                                                                          Lucija Marinović – Poljak , 7.c

 

 

1.GODIŠNJICA BALETNE ŠKOLE 

Polaznicima i djelatnicima Baletne škole čestitamo prvu obljetnicu te želimo još mnogo uspjeha na vršcima prstiju!

                                                                           Monika Likarić , 7.c

 

 

„ 1000 RADOSTI“ – AKCIJA U DOŠAŠĆU

 

Naše vjeroučiteljice Tajana i Ljiljana i ove godine organizirale su tijekom Došašća karitativnu akciju.Ove godine pridružili smo se Caritasovoj akciji „1000 RADOSTI“.

Kupnjom privjesaka prikupljeno je više od 1000 kn.

                                                                          Novinarska grupa

 

BOŽIĆNI SAJAM 

Početkom prosinca 2008.učenici naše škole : knjižničari , produženi i cjelodnevni boravak 3.b i 4.b sudjelovali su na Božićnom sajmu na Korzu.

Tijekom dva poslijepodneva i večeri ponudili su građanima Rijeke čestitke i ukrase načinjene učeničkim vještim rukama .Čestitke su izradili i učenici 3.a i 2.b.

Prodajom više od 600 čestitaka prikupljeno je 3150 kn , a njime će se pomoći učenicima u različitim aktivnostima.

Biserka Petrović , prof.

 

                                                    BOŽIĆNI RECITAL

 

Na Badnjak 24.12.2008. vjroučenici trećih , četvrtih i petih razreda izveli su na Dječjoj polnoćki u župnoj crkvi  Božićni recital za koji su ih pripremile njihove vjeroučiteljice.

                                                                           Novinarska grupa

 

SRETAN BOŽIĆ I USPJEŠNU NOVU 2009. GODINU žele vam

                                                                            Novinari škole!

 

 

UKUSNA TERENSKA NASTAVA PETIH I ŠESTIH RAZREDA

 

17.2.2009. učenici petih i šestih razreda naše škole imali su Terensku nastavu u Gradskom kazalištu Trešnja u Zagrebu.Kroz jedinstvenu kabaretsku predstavu ČOKOLADA , uz ples i mnoštvo songova ,  slijedili smo put kakaovca , od Maya ,  preko španjolskih i francuskih dvorova ,  do današnjih dana.

 Kroz jedinstveno osmišljen program „ O KAZALIŠTU U KAZALIŠTU“  naučili smo kako nastaje i tko sve sudjeluje u stvaranju  predstave te smo imali prilike obići sve kazališne prostore.

Katarina Tomljenović , 5.c

 

 

                                „  MAŠKARE ,  ČA MOGU MAŠKARE…“

 

Morčići 1.a

 

Njegujući maškaranu tradiciju našeg kraja i ove godine najmlađi  učenici  u pratnji učiteljica sudjelovali su na dječjim maškaranim zabavama MO Podvežica , sudjelovali smo i u Karnevalskoj povorci , a učenici  i učitelji bili su iznimno krativni u svojim maskama na Mesopusni utorak 24.2.2009. kada se održava nastava pod maskama.

 

Novinarska grupa

Pretražite foto galeriju!

 

LIDRANO 2009.

I ove godine bili smo uspješni na Lidranu recitirajući do Županijske, a do Državne razine prošla je Monika Likarić s pjesmom U sjeni večernje stvarnosti

koju objavljujemo u cijelosti. Monika je s mentoricom prof.Čeperić pozvana i na Državnu smotru Lidrano u Pulu od 22.do 27.ožujka.(BRAVO, MONE!!! Boravak u Punti Verudeli bit će za tebe kreativno inspirativan, a ne zaboravi ni novinarsku bilježnicu!)

Novinarska grupa

            Već tradicionalno postigli smo uspjeh i na natječaju EUROPA U ŠKOLI 2009. S gradske na županijsku razinu prošli su likovni radovi SANDRE KRULJAC-STANOJEVIĆ, 3.a s mentoricom Miljenkom Rumorom i DARIJE DOBROVIĆ,2.b s mentoricom Kristinom Ujčić-Čučak te literarni rad MARINE KATIĆ, 7.b s mentoricom Mihovilom Čeperić –Biljan.( ČESTITAMO! )            

Novinarska grupa 




preskoči na navigaciju