preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

KORISNI LINKOVI

 

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Vijesti
Autor: Bosiljka Jelača, 8. 11. 2011.

 

 

A U D I C I J A

 

Četvrtak 8.9. i petak 9.9.2011.

 Klasični balet u 18.00-18.45 sati

Suvremeni ples u 18.45-19.30 sati

 

PRIPREMNI RAZRED ZA SREDNJU ŠKOLU U PETAK 9.9.2011. U 19.30 SATI

 

Osnovna škola za klasični balet i suvremeni ples raspisuje audiciju za upise u školskoj godini 2011./2012.:

 

pripremni razredi klasičnog baleta i suvremenog plesa - uzrast od 8-9 godina (2.razred osnovne škole)

prvi razred klasičnog baleta i suvremenog plesa– uzrast od 9-10 godina (3.-4.razred osnovne škole)

- treći razred suvremenog plesa (6.razred osnovne škole) – preporuča se ranije plesno iskustvo, ali nije uvjet

- PRIPREMNI RAZRED ZA SREDNJU ŠKOLU SUVREMENOG PLESA (8.razred o.š. ili 1.razred srednje škole)

 

Audicija će se održati u prostorima OŠ Vežica, Rijeka, Kvaternikova 49

 tel: 051 453 868, fax: 051 455 680 e-mail: os-vezica@ri.t-com.hros.balet.suvremeniples.rijaka@gmail.com

www.os-vezica-ri.skole.hr

 


A u d i c i j a

 

Klasični balet & Suvremeni ples

 

za upise u prvi razred (9-11 godina)

i pripremni razred za srednju školu (13-14 godina)

u školskoj godini 2011./2012. održat će se

utorak 14.6.2011. u 18.00 sati

u prostorima OŠ Vežica, Kvaternikova 49, Rijeka 

Audicija.doc


NOVI LIST - Polaznici baletne škole oduševili prepuno riječko kazalište

Fotogalerija: Produkcija 4.6.2011.

Pogled s vrha prstiju 2011

Završna produkcija učenika Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica, subota  4.lipnja 2011., HNK Ivana pl. Zajca u 19.30 sati

Pokrovitelj Grad Rijeka

 

U organizaciji Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples i HNK Ivana pl. Zajca, učenici klasičnog baleta i suvremenog plesa i ove će godine predstaviti svoj rad na pozornici riječkog kazališta i oprostiti se od prve generacije učenika koji završavaju svoje osnovnoškolsko plesno obrazovanje. 

/upload/os-vezica-ri/images/multistatic/119/File/Produkcija 2011_objava.doc

/upload/os-vezica-ri/images/multistatic/119/File/SuvremeniplesMMSU_esej_2011.pdf


 

 

Intermedijski edukativni program

SJECIŠTA - ples, glazba i zbirka MMSU  

 

Završni koncert 

John Cage                 kompozicije za preprarirani klavir

    Izvode:

 Joe Kaplowitz

  Mihael Nikolić

Nastupaju učenici 4. razreda osnovne škole suvremenog ples

   Izložba djela iz zbirke MMSU

 

Ponedjeljak,           30. 5. 2011.           MMSU, Dolac 1/II            19.30 sati

Ulaz slobodan.

http://www.os-vezica-ri.skole.hr/upload/os-vezica-ri/multistatic/6/kor__Prevedeni_esej_lekturirala_MIlica__1.doc

 


     

     

     

      


U SUBOTU 12.3.2011. UČENICI 4.RAZREDA KLASIČNOG BALETA OSVOJILI

TREĆU NAGRADU

NA 49. HRVATSKOM NATJECANJU UČENIKA I STUDENATA GLAZBE I PLESA
 

Uz potporu Poglavarstva Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Hrvatskog instituta za pokret i ples i Škole suvremenog plesa Ane Maletić u subotu, 12. ožujka 2011. održano je Regionalno natjecanje - 49. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa u disciplinama klasični balet i suvremeni ples.
 
Natjecanje je okupilo više od stotinu sudionika - učenika, nastavnika, plesnih pedagoga i umjetnika te roditelja i prijatelja.
Sudjelovali su:
    * 4. razred klasičnog baleta Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ "Vežica", Rijeka,
    * 56 plesačica i plesača suvremenog plesa iz Osnovne škole za balet i ritmiku, Zagreb, Škole suvremenog plesa Ane Maletić, Zagreb, Umjetničke škole Franje Lučića, Velika Gorica, GŠ "Blagoje Bersa", Zadar, GŠ Franje Kuhača, Osijek.


Prosudbu su vršili: Antonijeta Šeketa Gleich, Tatjana Marunić Brcko, Lydia Mila Milovac, Natalia Nikitina, Andreja Jeličić, Zagorka Živković, Snježana Abramović, Mirjana Preiss, Vesna Mimica i Desanka Virant.

Organizator natjecanja: Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga, koje već 46 godina organizira hrvatska natjecanja učenika i studenata glazbe.
 
Čestitamo našim učenicima na postignutom rezultatu! :)
 


 
 

 

06. SUSRET PLESNIH ŠKOLA REPUBLIKE HRVATSKE

RIJEKA, 24.-25. TRAVNJA 2010.

Osnovna škola za klasični balet i suvremeni ples pri Osnovnoj školi „Vežica“ organizator je 06. Susreta plesnih škola Republike Hrvatske

U nedjelju 25. travnja 2010. godine s početkom u 13.00 sati, u Hrvatskom kulturnom domu u Rijeci  održan je 06. Susret plesnih škola Republike Hrvatske u organiziaciji Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri Osnovnoj školi „Vežica“. Predstavilo se je 95 učenika iz pet plesnih škola.

Pored domaćina gostovali su Osnovna škola za balet i ritmiku iz Zagreba, Škola suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba, Umjetnička škola Franje Lučića iz Velike Gorice i Umjetnička škola Luke Sorkočevića iz Dubrovnika. Nastupili su i solisti baleta HNK Ivana pl. Zajca kao gosti programa.

Pokrovitelji 6. Susreta plesnih škola 2010. godine su Županija primorsko-goranska i Grad Rijeka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posjetite našu fotogaleriju!


DRŽAVNI STRUČNI SKUP ZA KLASIČNI BALET 24. TRAVNJA 2010.g.

Paralelno sa 6. Susretom plesnih škola, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica održan je jednodnevni Državni stručni skup za učitelje i nastavnike klasičnog baleta 24. travnja 2010.g. u Hrvatskom kulturnom domu na SušakuSkup pod nazivom “Usvajanje osnovnih izvođačkih tehnika i pripadajuća problematika“ imao je za cilj proširivanje znanja metodike klasičnog baleta. Prema programu održana je praktična radionica, stručno predavanje i rasprava, a glavni predavač bio je Rafael Georgijevic Avnikjan svjetski poznati plesač, koreograf i baletni majstor.

Rafael Georgijevic Avnikjan rođen je u Tbilisiju, Gruzija, gdje je diplomirao na Baletnoj Akademiji 1970.g. u klasi Vahtanga Chabukiania. Studij pedagogije završio je pod mentorstvom profesora Valjukina na Državnom institutu dramske umjetnosti (GITIS) u Moskvi. Kao pedagog koncentrirao se je na proces rafiniranja klasične baletne tehnike. Među najpoznatije Avnikjanove angažmane spadaju uspješne adaptacije Petipaovih koreografija (Giselle, Don Quixote, Labude jezero, Bajadera, Le Corsaire) te koreografije Mikhaila Fokina (Les Sylphides ili Chopiniana), radi kojih je cijenjen kao umjetnički suradnik različitih opernoplesnih teatara u Europi. Posljednjih deset godina intenzivno je radio kao koreograf i baletni pedagog u Japanu (Soda Ballet School), kao gostujući učitelj baleta u Parizu, u Nizozemskoj i Sjedinjenim Američkim Državama (u Filadelfiji). Trenutno je profesionalno angažiran kao balet majstor u Baletu kazališta u Baselu, Švicarska, a nedavno je primio odličje Ane Pavlove za vrhunske pedagoške i umjetničke uspjehe na području klasičnog baleta.


Novi vizualni identitet Osnovne škole za balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica

 

 

Novi vizualni identitet oblikovan je na temelju tri osnovne asocijacije koje čine osnovu djelatnost ustanove: edukacija/razvoj, elegancija + energičnost (ples) i sloboda pokreta.

Svaka od asocijacija predstavljena je prikladnim grafickim elementom te međusobnom kompozicijom čine znak škole. Balet i suvremeni ples (elegancija+energicnost) simbolicno su prikazani kroz dvije vrste linija te njihovim specifičnim oblikom i grafizmom. Sloboda pokreta prikazana je pomoću kompozicije linija čime je asocijativno kreiran "lik u pokretu/plesu". Kvadrat zaobljenih rubova simbolično prikazuje temelj škole (edukacija/razvoj) i definira "prostor" unutar kojeg su smješteni "slobodni pokreti", jer djeca uče i uz pomoć nastavnika razvijaju svoj talent, u tom smislu "sloboda pokreta" je ipak unutar "okvira škole". Vizualni identitet čini kombinacija boja - crno/bijeli i bordo ton koji se asocijativno i aplikativno mogu povezati uz teatralnu umjetnost.

Vizualni identitet osmislio je kreativni tim tvrtke Studio Conex, vodeće agencije za tržišne komunikacije na području Istre i Kvarnera koja svojim klijentima nudi kreativne usluge iz domene vizualnih komunikacija, oglašavanja, produkciju sredstava tržišne komunikacije i zakup medijskog prostora. Studio Conex d.o.o. osnovan je 1990. godine u Rijeci i od samog pocetka sudjeluje u kreiranju i provedbi najznacajnijih komunikacijskih projekata u regiji. Njihova je misija razvoj najefikasnijih komunikacijskih rješenja koja će klijente, njihove brendove ili manifestacije uciniti prepoznatljivim i potaknuti potencijalne klijente na akciju.  

 


:)NASTUPILI SMO NA PROSLAVI POVODOM DANA UČITELJA 5.10.2009. U HKD-u

 

U organizaciji Primorsko-goranske županije sudjelovali smo na proslavi Dana učitelja, održanoj 5.10.2009. u HKD-u na Sušaku. Na ovoj proslavi Rijeci je predstavljena Osnovna škola za klasični balet i suvremeni ples uz prigodan nastup naših učenika. Učenici drugih i trećih razreda  klasičnog baleta i suvremenog plesa u svojim su izvedbama pokazali stečeno znanje i još jednom potvrdili svoju profesionalnost na sceni. Izvedene su koreografije sa produkcije „Pogled s vrha prstiju 2009.“, pa su riječki učitelji mogli uživati u već pohvaljenom programu. Naši su učenici stvorili jedinstveni ugođaj te  pokretom i plesom uveličali proslavu Dana učitelja. 


:)ZAVRŠNA PRODUKCIJA UČENIKA OŠ ZA KLASIČNI BALET I SUVREMENI PLES PRI OŠ VEŽICA „POGLED S VRHA PRSTIJU 2010.“

 

Iz HNK Ivana pl. Zajca potvrđen nam je termin za ovogodišnju završnu produkciju.

„Pogled s vrha prstiju 2010.“ Održat će se 7. lipnja 2010.g.

 
 Arhiva: Školska godina 2008. / 2009.
 

Završni koncert učenika Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples
 

Završni koncert učenika Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples „Pogled s vrha prstiju – 2009.“ održat će se 29. svibnja 2009. u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci s početkom u 19.00 sati.

Predstava će okupiti profesionalne pedagoge djelatnike škole, vanjske suradnike i brojne uzvanike iz Kazališta i Grada Rijeke. Na završnoj produkciji predstavit će se svi učenici prvih i drugih razreda klasičnog baleta i suvremenog plesa s koreografijama posebno pripremljenim za ovaj svečani koncert. Program su koreografirale Tina Zubović i Anca Popa za klasični balet te Kate Foley, Sanja Josipović i Gordana Svetopetrić za suvremeni ples. Scenografija će biti osmišljena na jedinstveni način u suradnji s redateljem Marinom Lukanovićem i Muzejom moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci te njihovom višom muzejskom pedagoginjom Milicom Đilas pa će plesne koreografije biti praćene dijaprojekcijama umjetničkih radova iz zbirke Muzeja. Kao gosti večeri nastupit će solisti riječkog Baleta Marta Voinea i Leonid Anton Tsev sa pas de duex-om iz baleta „In the middle somewhat elevated“ na koreografiju W. Forsythea.

U prilogu možete pogledati program završne produkcije

 


Nastup na Dječjem sajmu u Dvorani Mladosti u subotu 16. svibnja 2009.

 Učenici prvog razreda klasičnog baleta te prvog i pripremnog razreda suvremenog plesa nastupit će zajedno sa malim zborom „Vežički tići“ na Dječjem sajmu u Dvorani Mladosti na Trsatu u subotu 16. svibnja 2009.g. s početkom u 15.00 sati. Pozivamo da nas pogledate na Dječjem sajmu!
 


 

„ Pogled s vrha prstiju“
 

Projekt „ Pogled s vrha prstiju“ zamišljen je kao kontinuirana aktivnost uz regularni nastavni plan i program i izravno podupire ciljeve škole koji se tiču osviještenosti djece regije na priliku za profesionalno bavljenje plesom te osobnim umjetničkim razvojem.

 

Ovaj projekt predstavlja dio identiteta škole i trajati će četiri godine, odnosno dok se ne ostvari četverogodišnje osnovno školsko djelovanje prve generacije učenika Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples te na taj način utvrdi umjetnička prisutnost naše Škole u hrvatskom društvu.


Sudjelovanje na Tjednu suvremenog plesa

Dio našeg četverogodišnjeg plana aktivnosti i prva velika suradnja je poziv Hrvatskoga Instituta za ples za sudjelovanje na Tjednu suvremenog plesa, koji će se održati u periodu od 17. do 25. svibnja u Rijeci i Zagrebu. Tjedan Suvremenog plesa je Festival koji se u Rijeci održava tek četiri godine, iako u Hrvatskoj djeluje već dvadeset šestu godinu. Festival će potaknuti suradnju između Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples u Rijeci, Srednje škole za suvremeni ples Ane Maletić, i  udruge za scensku umjetnost „Prostor +“ u organizaciji Hrvatskog instituta za pokret i ples pod podrškom Ministarstva kulture.

Škola je s velikim entuzijazmom prihvatila ovu suradnju koja se idealno uklapa u projekt „ Pogled s vrha prstiju“ te namjerava i u budućnosti nastaviti biti dijelom festivala koji ugošćuje sva najznačajnija koreografska imena i grupe iz svjetske produkcije te je dosad  iznjedrio sve hrvatske koreografske plesače koji danas predstavljaju ples u zemlji i u svijetu.


Osnovna škola za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ „Vežica“ organizator SUSRETA PLESNIH ŠKOLA za školsku godinu 2009./2010.               

Na 99. Plenumu Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga održanom u Poreču 24. travnja 2009. godine, prihvaćen je prijedlog Osnovne škole za balet i ritmiku iz Zagreba da naša škola bude domaćin Susreta plesnih škola za školsku godinu 2009./2010. Susret će se održati krajem studenog 2009.g. J


 Izgradnja japanskog vrta u sklopu Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ „Vežica“

Svoju viziju i misiju naša je škola pronašla u riječima japanske balerine Miyako Yoshida: „Ples pripada svima. On jamči radost i nadahnuće onima koji u njemu sudjeluju i onima koji ga gledaju. Ples obogaćuje dušu i nadahnjuje duh. Ples živi u svima koji žive. Kad sva djeca plešu, mir je osiguran.“ Kao jedan od slijedećih projekata planira se izgradnja japanskog vrta, čime će se škola simbolično povezati s ovom velikom umjetnicom, koja je 2004. godine proglašena UNESCO-vim  umjetnikom za mir.      Svaka od asocijacija predstavljena je prikladnim grafickim elementom te medusobnom kompozicijom cine znak škole. Balet i suvremeni ples (elegancija+energicnost) simbolicno su prikazani kroz dvije vrste linija te njihovim specificnim oblikom i grafizmom. Sloboda pokreta prikazana je pomocu kompozicije linija cime je asocijativno kreiran "lik u pokretu/plesu". Kvadrat zaobljenih rubova simbolicno prikazuje temelj škole (edukacija/razvoj) i definira "prostor" unutar kojeg su smješteni "slobodni pokreti", jer djeca uce i uz pomoc nastavnika razvijaju svoj talent, u tom smislu "sloboda pokreta" je ipak unutar "okvira škole". Vizualni identitet cini kombinacija boja - crno/bijeli i bordo ton koji se asocijativno i aplikativno mogu povezati uz teatralnu umjetnost. Vizualni identitet osmislio je kreativni tim tvrtke Studio Conex, vodece agencije za tržišne komunikacije na podrucju Istre i Kvarnera koja svojim klijentima nudi kreativne usluge iz domene vizualnih komunikacija, oglašavanja, produkciju sredstava tržišne komunikacije i zakup medijskog prostora. Studio Conex d.o.o. osnovan je 1990. godine u Rijeci i od samog pocetka sudjeluje u kreiranju i provedbi najznacajnijih komunikacijskih projekata u regiji. Njihova je misija razvoj najefikasnijih komunikacijskih rješenja koja ce klijente, njihove brendove ili manifestacije uciniti prepoznatljivim i potaknuti potencijalne klijente na akciju.  

 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju