preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
Tražilica
KORISNI LINKOVI

 

 

 

Povijest

Pučka škola u Podvežici započela je radom 8. rujna 1914. godine kao dvorazredna opća pučka škola da bi već sljedeće godine imala 5 razreda. poslije drugog svjetskog rata do 1960. radi kao četverorazredna. Godine 1961. Osnovna škola Vežica započela je radom u novoj školskoj zgradi koja je potpuno dovršena 1966. godine. Zbog postignutih rezultata te marljivog i permanentnog stručnog, pedagoškog i odgojnog rada svojih zaposlenika niz godina bila je oglednom i eksperimentalnom školom. Iz istih razloga, kao i estetsko uređenje i poticajno odgojno ozračje osim niza republičkih nagrada dobila je i Nagradu Grada Rijeke 1974. te Zlatnu plaketu Skupštine Općina Rijeka 1989. Uz proslavu 90. obljetnice osnutka škole 7. lipnja 2005. godine Gradonačelnik nas je darivao poveljom i Grbom Grada Rijeke.
U travnju 2006. nakon pomne provjere svih kriterija i aktivnosti OŠ Vežica proglašena je Eko-školom, članicom brojne međunarodne obitelji škola koje su dobile zelenu zastavu.
U svibnju 2007. godine, škola je nakon dragovoljnog uključivanja u program 2006. „Za sigurno i poticajno okruženje u školama“ i uspješno savladanih „Sedam koraka do sigurne škole“ dobila priznanje „Škole bez nasilja“.
U kolovozu 2007. godine nakon zatraženog zahtjeva od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa škola je dobila rješenje o osnivanju Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples. To je u povijesti grada Prva osnovna plesna škola. Programi će se izvode u prostorijama naše škole.
preskoči na navigaciju