preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
NAŠI HAIĐINI SUDIONICI 9. MEĐUNARODNOG FESTIVALA "DANI PRIJATELJA KNJIGE" I 1. HAIKU SUSRETA "U SPOMEN NA BORIVOJA BUKVU"
Autor: Gordana Frol, 20. 11. 2016.

Na poziv Valerija Orlića i Književnog društva Rijeka, koji već 9. godinu organizira u Rijeci međunarodni festival književnosti "Dane prijatelja knjige" ( 17.-19. studenog 2016.), naši su učenici na Trsatskoj gradini sudjelovali na Haiku susretima posvećenim Borivoju Bukvi, riječkom haiku pjesniku i slikaru, jednom od osnivača Hrvatskog haiku društva Karolina Riječka, a bio je i urednikom istoimene web stranice ( http://karolina-rijecka.com/)

ENIA ISIĆ, JOSIPA MIHALJEVIĆ, STELLA ŠABANOVIĆ I GORAN MIRIĆ, 7.A te ENA BRKIĆ, KARLA ČARGONJA, NINA MLADENIĆ I VITO LESKUR, 7. B kazivali su svoje nagrađene, ali i haikue ostalih naših učenika koji su nagrađeni ili pohvaljeni na haiku natječajima 2015./2016., pod mentorstvom MIHOVILE ČEPERIĆ-BILJAN.

Osim što su oduševili prisutne književnike svojim haikuima, prisjetili smo se i druženja s Borivojem, ovdje na Trsatu u travnju 2015. na 15. haiku susretima što je snimala japanska televizija.

Svi učenički nagrađeni/ pohvaljeni haikui objavljeni su u novom broju časopisa Književno pero, ( XIV, 2016.) čija je tema broja Im memorijam Borivoj Bukva, promoviranog dan ranije na otvaranju 9. međunarodnog festivala - Dani prijatelja knjige u Rijeci.

Na kraju susreta predložili smo, također, i pokretanje međunarodnog haiku natječaja istoimenog naziva.

Mihovila Čeperić-Biljan, prof.
Priloženi dokumenti:
IMG_7382.JPG (1.23 MB)
IMG_7383.JPG (1.06 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju