preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
„VEŽIČKI TIĆI“ na Hrvatskom dječjem festivalu 2009.
Autor: Loredana Zima Krnelić, 1. 12. 2009.

Treću godinu zaredom  „Vežički tići“ su nastupili   na XVI. Hrvatskom dječjem festivalu koji se svake godine održava u KD „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 


„Hrvatski dječji festival“ je dječji festival na kojem svoje nove skladane pjesme predstavljaju dječji zborovi od predškolske do starije školske dobi.

Ove godine nastupila su 24 dječja zbora iz cijele Hrvatske, a među njima, treću godinu zaredom i naš zbor. Na kraju koncerta, svi zborovi na velikoj pozornici Koncertne dvorane „Vatroslav Lisinski“ izvode zajedno pozdravnu festivalsku pjesmu Djeca nose svjetove na dlanu.

         Festival nema natjecateljski karakter, ali svaki zbor koji nastupa na festivalu, na neki je način nagrađen upravo svojim prolaskom na natječaju.

 

         Ove godine „Vežički tići“ su pjevali pjesmu Ljubav već stalnog autorskog trojca: glazba- Natalija Banov, stihovi- Ivanka Glogović Klarić, aranžman- Aleksandar Valenčić uz solistice Mateu Dujmović i Marinu Katić te uz koreografiju Dolores Bugarin.

Zadovoljne nakon nastupa!

Slobodno vrijeme – šetnja Zagrebom

Veseli na povratku kući!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju