preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
BIJELIM BALONIMA PROTIV NASILJA I NETOLERANCIJE
Autor: Loredana Zima Krnelić, 2. 12. 2009.

 

Osnovna škola Vežica,  pripadnik Unicefove mreže škola bez nasilja obilježit će 21. 9. 2009  Svjetski dan mira. Obilježavanjem Dana mira, Osnovna škola Vežica postala je dijelom velike svjetske obitelji kojoj su vrijednosti mir, nenasilje, tolerancija i razumijevanje. Ujedno će svojim statusom Međunarodne eko-škole utjecati na ekološku svijest čime se poduprijeti borba protiv nasilja.


Učenici Osnovne škole Vežica i ove će se godine pridružiti brojnim građanima svijeta i obilježiti Međunarodni dan mira te na taj način pridružiti se međunarodnoj inicijativi i svim ljudima dobre volje koje pokreće ideja o svijetu bez ratova, nasilja nemira i netolerancije.

Glavna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 21. rujna Svjetskim Danom mira s ciljem pobuđivanja globalne svijesti o važnosti mira u svijetu te se Osnovna škola Vežica kao pripadnik Unicefove mreže škola priprema za svečano obilježavanje uoči tog velikog datuma.

Ujedno, svojim statusom međunarodne eko-škole, Osnovna škola Vežica u svom djelovanju promiče i ekološku svijest, a na ovaj dan posebno namjerava utjecati na ozračje zajedništva, poštivanja i osjetljivosti na nasilje.

Simboličnim obilježjem uoči Dana mira, učenici  će doći odjeveni u bijele majice što je simbol mira i prijateljstva. Nastava će toga dana biti posvećena ovoj temi kroz rasprave  učenika  o vrijednosti mira, zajedništva i nenasilnim oblicima rješavanja sukoba. Svoje misli i poruke zapisat će na bijele balone koje će u 10 sati ujutro na velikom školskom igralištu osnovne škole zajednički pustiti u zrak.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju