preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Debatirali u Zagrebu
Autor: Gordana Frol, 17. 12. 2017.

Debatni klub Vežica u subotu, 16. 12. 2017., sudjelovao je na 6. božićnom osnovnoškolskom debatnom turniru u OŠ Jure Kaštelan u Zagrebu. Našu školu predstavljale su dvije debatne ekipe: Vežica 1 (Meri Marković, Korina Kalanj i Ira Pavić) i Vežica 2 (Mia Vokši, Lara Grbac, Luka Škevin i Renato Parać).

 

Debatiralo se na teze Domaću zadaću treba ukinuti i Voda je ljudsko pravo. Turnir je bio prijateljskog karaktera te nije bilo proglašenja pobjednika, a sudjelovalo je 12 ekipa. Unatoč tome, naši su učenici ostvarili zapažene rezultate. Vežica 1 ostvarila je jednu pobjedu, a Korina Kalanj bila je najbolja debatantica jednoga kola. Vežica 2 ostvarila je dvije pobjede, a Luka Škevin je također bio najbolji debatant jednoga kola. Treba istaknuti i najmlađe debatante i jedine petaše na turniru, naše učenike Meri Marković i Renata Paraća koji su dobili mnogo pohvala dok su se verbalno natjecali protiv starijih učenika 6-ih, 7-ih i 8-ih razreda.

 

Osim samoga natjecanja, vežički debatanti i njihov voditelj Ante Ledenko uživali su i u čarima najljepšeg adventa u Europi, a tijekom putovanja doživjeli su i snježne radosti Gorskoga kotara.

 

Ante Ledenko, prof.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju