preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
VELIKI USPJEH NA MEĐUNARODNOM NATJEČAJU "ČA U VERSIN, RIČI I PINELU"
Autor: Gordana Frol, 29. 4. 2018.

Na natječaju koji se provodi u suradnji Osnovne škole Bijaći u Kaštel Novom i Agencije za odgoj i obrazovanje, sudjelovali su učenici iz cijele Hrvatske i inozemstva. Povjerenstva za prosudbu literarnog, likovnog i recitatorskog izričaja imala su pune ruke posla jer je u literarnom dijelu natječaja trebalo ocijeniti 64 literarna rada na čakavici, za likovni izraz pristiglo je 180 radova iz Hrvatske te 100 radova iz inozemstva, odnosno Bugarske, Makedonije, Poljske, Srbije i BIH, a u recitatorskom dijelu ogledalo se 62 vrtićke djece i učenika.
Teme ovogodišnjeg natječaja bile su Ča je jubav nego fantažija i Da ni jubavi, ne bi svita bilo, a naši su učenici postigli zavidan uspjeh.

U literarnom izrazu, u kategoriji razredne nastave POSEBNU NAGRADU ravnateljice OŠ Bijaći, gospođe Jadranke Šošić, dobio je JERKO JUSUP, 4. razred, mentorica Miljenka Rumora, a u kategoriji predmetne nastave DRUGU NAGRADU osvojila je PETRA DEKANIĆ, 7. razred, mentorica Ester Acinger.

Trudit ćemo se i nadalje njegovati čakavsko narječje i na valu dobrih čakavskih vibracija prenositi ljubav za jezik Marka Marulića, oca hrvatske književnosti.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju