preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
„Vežički tići“ su nastupili na međunarodnom festivalu kreativnosti u školama
Autor: Loredana Zima Krnelić, 26. 3. 2009.

„Vežički tići“ su nastupili na međunarodnom festivalu kreativnosti u školama GEF 2009.- Global Education Festival u Sanremu u Italiji od 18. do 22. ožujka 2009.

 


U Sanremu u Italiji od 18. do 22. ožujka 2009. g. jedanaestu godinu zaredom održao se međunarodni festival kreativnosti u školama GEF – Global Education Festival.

Festival predstavlja stvaralaštvo učenika diljem svijeta u izvannastavnim aktivnostima u svojim školama kao što su ples, glazba, školski mjuzikli, video, moda, likovno i literarno stvaralaštvo, projekti u školama, humanitarno djelovanje itd.

Ove godine je na festivalu sudjelovalo preko 3000 učenika iz više od 100 škola diljem svijeta.

 

            "Vežički tići" su nastupili  u kategoriji glazba s dvije skladbe "Morem opčinjena" i "Novi dan" autorice glazbe svoje voditeljice Natalije Banov na tekst pjesnikinje Ivanke Glogović Klarić, u aranžmanu Aleksandra Valenčića i u koreografiji Dolores Bugarin. U njihovoj kategoriji našlo se još svega 7 škola i to 5 iz Italije, po jedna  iz Rumunjske i Bosne i Hercegovine. Svaka od ovih škola je  izabrana na natječaju kao najbolja u svojoj podkategoriji (školski orkestar, pop glazba, rock glazba, folklorna glazba, klasična glazba, song iz mjuzikla, autorska glazba).

            Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom Europskog parlamenta, Unicefa, Predsjednika Republike Italije, Ministarstva obrazovanja i drugih ministarstava Republike Italije, Regije Liburia, Grada Sanrema, AIPA- Međunarodne organizacije za promicanje umjetnosti.

 

            Efektnim nastupom u finalu ovog festivala "Vežičkim tićima" je ukazana čast predstavljanja svoje škole, grada Rijeke i Hrvatske na ovom međunarodnom festivalu.  Odlazak u Sanremo pomogao je i Grad Rijeka.

 

            Za vrijeme boravka 21  „Vežička tičica“ koje su pratile profesorice Natalija Banov, Tatjana Bon i Ana Butković, razgledale su Sanremo, malo „šopingirale“, odlično se zabavljale, a nakon uzbuđenja zbog nastupa zasluženo otputovale u Monaco. Tamo su posjetile jednu od prvih manufaktura parfema u Francuskoj „Fragonard“, razgledale Oceanografski institut-ogroman prekrasan akvarij, prošetale starim dijelom grada do Kneževe palače obitelji Grimaldi, a potom do marine La Condamine.

           

            Odlazak u Sanremo članice „Vežičkih tića“ zasigurno će pamtiti još dugo, dugo…

 

           

 

Poledajte fotogaleriju!

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju