preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Djeca savjetuju pravobraniteljicu
Autor: Loredana Zima Krnelić, 21. 4. 2009.

Učenici naše škole Domagoj Mičetić 7.a, Dora Palčevski 8.a i Doriana Tijan iz 8.c zajedno s učenicima osnovnih i srednjih škola iz Čakovca, Osijeka, Splita i Zagreba sastali su se su 22. rujna 2008. s  pravobraniteljicom za djecu Milom Jelavić i njezinim suradnicama, kako bi dali svoje mišljenje i prijedloge za izradu Strategije poticanja dječje participacije.


Riječ je o projektu Ureda pravobraniteljice za djecu čiji je cilj ponajprije osigurati što bolju komunikaciju djece s pravobraniteljicom, ali i potaknuti njihovo sudjelovanje  u društvu i omogućiti da utječu na donošenje odluka koje ih se tiču. Važan dio Strategije je stvaranje savjetničke mreže pravobraniteljice za djecu, u kojoj bi bila djeca iz cijele Hrvatske i koja bi mogla izravno informirati pravobraniteljicu o svojem viđenju pojedinih problema djece i mladih, davati mišljenja i  inicijative o mogućim rješenjima pojedinih problema, predlagati aktivnosti i slično.

        Naši učenici boravili su Zagrebu u pratnji ravnateljice škole Violete Nikolić i učiteljice povijesti i geografije  Gordane Frol.

 Više o tome pročitajte na stranici:

http://www.dijete.hr/index.php/en/news/303-uenici-o-veica-u-rijeci-s-pravobraniteljicom-za-djecu.html

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju