preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Sat medijske kulture na HT-u, studio Rijeka
Autor: Loredana Zima Krnelić, 11. 5. 2009.

22.4 .2009.g.7.c razr. OŠ Vežica imao je nastavu hrvatskog jezika na HT-a, studio Rijeka. Uz stručno vodstvo novinarke Željke Lopac vidjeli smo što i kako se radi u redakciji, montaži i studiju .

7.a je 27.4.o.g.također imao sat medijske kulture na HT-u gdje su nas novinari Vesna Korić i Zdravko Kleva poučili kako funkcionira televizija, vrstama televizijskih emisija,što je dobra vijest i zašto je novinarima najdraža reportaža, kraljica novinarstva. Imali smo priliku iz redakcije pratiti i javljanje uživo iz riječkog studija za emisiju Dobro jutro, Hrvatska.                                                                         


Posjet nam je poslužio da se osposobimo za pisanje vijesti i komentara, a utvrdili smo i proširili svoja znanja o televiziji kao najmoćnijem mediju.

Zahvaljujemo novinarima iz riječkog dopisništva i ostalom osoblju na zanimljivom i stručnom vodstvu (sada znamo i razliku između kamermana i snimatelja), kao i gđi Matošević, Dinovoj mami, na susretljivosti bez koje ne bismo imali ovako kvalitetni sat hrvatskog jezika.

 

     Oba razreda pohvaljuje njihova profesorica za iznimno kulturno vladanje i pozornost tijekom izvan učioničke nastave te primjerena pitanja, vođena znatiželjom, našim riječkim novinarima kojima su pokazali visoku razinu usvojenosti znanja iz svih predmetnih područja kao i želju za stjecanjem novih spoznaja.

 

Mihovila Čeperić-Biljan,prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju